HTML

Avant-garde zenék

John Zorn, Mike Patton, Kaada, Bill Laswell,Merzbow, Mr Bungle, ismerős nevek? Ha igen akkor mindenképpen gyere fel a blogra mert itt megoszthatod véleményed kedvenc zenészeidről.

John Zorn-Crucible

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.12. 17:07

A painkiller pusztító ereje, a Torture Garden (Naked City) strukturális komplexuma és a masada dallamossága egy intenzív Moonchild hangzás keretében. Így lehet a legjobban jellemezni John Zorn legújabb albumát a Crucible-t. Akiknek a nagysikerü Six Litanies For Heliogabalus bejött az garantáltan szeretni fogja a crucible-t. Az albumon halhatunk melodikus saxophone szólókat (persze a sívíttatás sem marad el) mialatt Mike Patton démoni és angyali hangokat présel ki magából. Trevor Dunn ezúttal is agyontorzított disznó basszust hallattat ám ez alkalommal ő is rockosabbra veszi a stílust. Joey Baron hozza a formáját azaz egy jazzes-metálos-rockos dob kánaánt. Egy Led Zepelines szám erejéig még Marc Ribot (Electric Masada, Book of Heads, Masada Guitars, Asmodeus, Lucifer.....) is rápendít. Valószínüleg Zorn egyik legnagyhatásúbb ,,hardcore" albuma a Naked City óta.     

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltheted innen (de jobb ha meg is veszed mert  gyönyörű a borítója):             http://www.mediafire.com/?sharekey=0960a7f7d53a279291b20cc0d07ba4d22ecccb3dca9f6a86

Címkék: zorn six crucible for john baron joey mike moonchild marc trevor patton dunn ribot astronome litanies heliogabalus

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avant.blog.hu/api/trackback/id/tr78818150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TurtleKat 2008.12.14. 09:46:54

Csak egy észrevétel: a Marc Ribot után a (Masada)-t nem teljesen értem. Ő maximum az Electric Masadában volt benne.

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.14. 12:08:05

Igaz csak már fáradt voltam és nem akartam a Book of Head elvont gitár etűdöktől hemzsegő albumot és egyéb ismeretlen projectet felsorolni, inkább a Masadát írtam mivel nem csak az elecrtic masadában játszott hanem a masada guitarsban, és a masada book 2-ben is tobb albumon is szerepelt (pl: Book of angles 7: Asmodeus amin az ő neve szerepel nagy betükkel de ott van a Lucifer is ) szóval úgy éreztem Ribot nevét leginkább a Masadához tudom kötni Zornnal kapcsolatban.

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.14. 12:45:24

Ja és egyébként én úgy tudom, hogy Ribot benne volt a kezdeti Masada felállásban sőt még Uri Caine is de Zorn túl virtuóznak találta őket és úgy érezte, hogy túl sok helyet vesz el a többi zenésztől ezért csak a késöbbi Masadákban szerepeltek.

TurtleKat 2008.12.14. 14:58:27

oké-oké kultúrkörként helyes a Masada, csak nekem erről a névről maga az alapquartet ugrott be. a Ceramic Dog formációról amúgy mi a véleményed?

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.14. 15:23:33

Jó kis banda de a legtöbb szám nekem túl pörgős meg elektronikus. Rendben van ,de nem annyira különleges kicsit unalmas is tud lenni számomra.

TurtleKat 2008.12.14. 15:44:26

Nemtom, én csípom a lemezt. A Book Of Heads nekem már kicsit túlzás, ahogy Elliot Sharp-ot sem tudom felhőtlenül élvezni.
Na és a Motörhead-del, Bartókkal meg John Coltrane-nel hogy állsz? Bocs hogy sokat kérdezősködöm, csak érdekel...

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.14. 16:23:16

Motörheaddel sehogy nem rajongok érte, Bartókot bírom de a klasszikus zenéhez kell egy hangulat , John Coltrane-t pedig imádom és csomó albumom van tőle. A kérdezősködésnek meg örülök mert úgy érzem mintha menne a blogom. Ja és a Painkilleren már dolgozok rádásul lesz két bónusz ismeretlen Painkiller is benne ; )
süti beállítások módosítása