HTML

Avant-garde zenék

John Zorn, Mike Patton, Kaada, Bill Laswell,Merzbow, Mr Bungle, ismerős nevek? Ha igen akkor mindenképpen gyere fel a blogra mert itt megoszthatod véleményed kedvenc zenészeidről.

Dimiri Geller: The Rain Horse (Filmworks: XIX)

Mr. Kapusi Viktor 2009.12.14. 19:38

 Zorn 2008-ban készítette el a "The Rain Horse" című albumot amely a Filmworks sorozatban jelent meg. Ez a darab véleményem szerint a valaha írt legszebb zene ! ( legalább is számomra )  A zenészek (mint mindig) kiválóak. Greg Cohen (Masada, Alhambra Love Songs, Music Romance)  játszik nagybőgőn, a világhírű Erik Friedlander (Masada: BoA, Bar Kohkba) csellózik és Rob Burger aki eredetileg Harmónikán játszik most zongorához ült és hát nem semmi ! Gyönyörű harmóniák, izgalmas váltások, egyszerűen nem lehet más szóval leírni mint, hogy elképesztően gyönyörű! Mióta megszereztem ezt az albumot azóta a kedvencem. Megunhatatlan! Viszont mindig is érdekelt a film amihez készült. Most a napokban ez újra az eszembe jutott és most rá is szántam magam, hogy megkeressem. Azt kell, hogy mondjam, NAGYON megérte. A film kiegészíti a zenét és fokozza az élvezetet a mű iránt. Most elhoztam nektek, hogy részesei lehessetek ennek a remekűnek itt van: 

Ezentúl több hasonló postra számíthattok ! Következő: Arno Bouchard: The Last Supper (Filmworks XXII) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zenét innét tölthetitek le: http://rapidshare.com/files/100601217/John_Zorn-Filmworks_XIX-The_Rain_Horse.zip

 

 

Címkék: the zorn animated cohen john erik horse burger rapidshare rob rain geller xix dimitri greg shortfilm filmworks mediafire friedlander

2 komment

A Közeljövőben !

Mr. Kapusi Viktor 2009.12.08. 20:56

 1. Massive Attack: Egész munkásság
 2. Mycale: Book of Angels 13 (www.myspace.com/mycalevocalgroup)
 3. Massive Attack: Heligoland (massiveattack.com)
 4. John Zorn: In Search of the Miraculous
 5. Dreamers vol. 3
 6. Moonchild vol. 5 (Procul. O Procul Este. Profani.)
 7. Mike Patton: Speciális számok ( közös munkák, ritka számok)
 8. Project (Greg Pattilo, Eric Stephenson,Peter Seymour)
 9. John Zorn: (Speciális, ritka számok, közös munkák)
 10. Mike Patton: Mondo Cane
 11. The Nevermen: (MIke Patton, Doseone, Tunde Abepimpe, pitchfork.com/news/36137-doseone-talks-collabs-with-tunde-and-mike-patton-alan-moore-more/)
 12. Mike Patton: Crudo
 13. Mike Patton: Peeping Tom 2
 14. Mike Patton: Új Fantomas (Electric?)

Címkék: download jazz zorn avantgarde john mike rapidshare patton upcoming unrealesed mediafire

Szólj hozzá!

John Zorn: Femina

Mr. Kapusi Viktor 2009.10.30. 16:59

Zorn legújabb alkotásának a tárgya ezúttal a nők. Egy újabb album Zorn legérdekesebb, legeredetibb sorozatában, a file-card sorozatban amibe olyan nagyszerű albumokat sorolhatunk mint pl.: Godard, Spillane, Bribe. A lemez négy számból áll, három 10 perces fő részből és egy rövid lezáró utolsó számból (End titles). A zene tökéletesen tükrözi a nők bonyolultságát, szépségét, gyönyörét, és kegyetlenségét. A cd csomagolása, egy külön meglepetés, mely gyönyörű szép designnal ellátott képeket tartalmaz és egy kis könyvet ami a "híres" Kiki Smith legszebb munkáit tartalmazza. Mindenképpen vedd meg!!!!!!!! (ne csak tölts!)


Zenészek:

Jennifer Choi: Hegedű
Sylvie Courvoisier: Zongora
Carol Emanuel: Hárfa
Okkyung Lee: Cselló 
Ikue Mori: Elektronika 
Shayna Dunkelman: Ritmushangszerek (Percussion)

Számlista: Part One

                Part Two

                Part Three

                End Titles

 

Letöltheted innen: http://rapidshare.com/files/299701466/Z-F009.rar

Címkék: jazz nők zorn file viktor avantgarde john card rapidshare women megaupload femina mori mediafire ikue kapusi

Szólj hozzá!

Újabb John Zorn Interjú !!!!!

Mr. Kapusi Viktor 2009.08.20. 02:07

Címkék: interjú jazz zorn life interview and avantgarde john mike rapidshare else patton works mediafire childhood

Szólj hozzá!

John Zorn: O'o (Studió felvétel)

Mr. Kapusi Viktor 2009.07.31. 20:19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letöltheted innen: http://rapidshare.com/files/261180715/13dsgd76G.rar

Címkék: download jazz zorn oo avantgarde john rapidshare trevor dunn mediafire dreamers

Szólj hozzá!

Szerkesztő társ kerestetik !!!!!!!

Mr. Kapusi Viktor 2009.07.19. 17:51

 Nincs semmilyen kikötés, aki akar jöhet társszerkesztőnek, a lényeg, hogy nagy ismeretsége legyen az Avantgarde és az experimentális zenei életről. Akit érdekel a dolog az írhat a viktor333@freemail.hu e-mail címre vagy msn-en is elérhet wiktor333@hotmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

O'o live (azaz Dreamers vol. 2 élőben)

Mr. Kapusi Viktor 2009.07.10. 23:24

Akinek a Dreamers bejött annak minden valószínűséggel az O'o a kedvence lesz, akinek pedig a Dreamers nem jött be annak az O'o be fog jönni! Zorn újabb lemezei közül (a Crucible és az új Masadán kívül) egyik sem sikerült olyan ütősre mint az O'o ! Bár a stúdió felvételt még nem hallottam, de ez a koncert anyag nagyon megfogott. Egy új Zorn univerzum nyílt meg a Dreamers-el mely még csak kezdeti próbálgatás volt, de úgynézki mostanra kifejlődött. Van pár nagyon Dreamers-ös szám, de a legtöbb egy teljesen új hangvilágott varázsol. A negyedik szám amit játszanak a személyes kedvencem. A szám egy remekmű! Leírhatatlan és elmondhatatlan, meg kell halgatni! 

A felvétel plussz különlegességei, hogy nagyon jó minőségű és, hogy mivel még nagyon új darabok ezért Zorn két számot is megállít majdnem a felénél, hogy újra kezdjék különböző minimális hibák miatt mint például rossz tempó, (alig észrevehető) elcsúszás....stb. Mindenesetre vicces amikor azt várod, hogy épp belelendül a szám és a maximalista mester hirtelen STOP-ot kiált, majd pedig intéz pár bocsánatkérő szót a nézőkhöz, aztán újra belelendül és még tökéletesebben hallod a már alapjában gyönyörű számokat. 

Amint kézhez kapom a lemezt azonnal fel fogom rakni, de aki tiszteli a zenészeket az meg is veszi a cd-t! Aki így tesz az ráadásul a Tzadik kiadó újabb design remekművét kapja  Chippy (Heung-Heung Chin) munkája által. MEGÉRI !!!! 

 

 

 

 

 

 

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/download.php?ytywr4aatmm

Címkék: download jazz zorn oo avantgarde john jam rapidshare unrealesed mediafire dreamers

Szólj hozzá!

Fantomas, Mondo Cane, Crudo és Peeping Tom 2....

Mr. Kapusi Viktor 2009.06.23. 14:13

 Az Ipecac Recordings (Patton elvetemült kiadójának) 10. születésnapja alkalmából Greg Werkman-t (Patton mellett az Ipecac Recordingsnak a másik alpító tagját) meginterjúvolta a Rock-a-rolla magazin a 3 régen beígért Patton projektek haladásáról.

Az új Fantomas-ról:

,,MIke még igazán bele se fogott ebbe. Vannak ötletei, de ezek még csak távoli gondolatok."

A Crudo-ról és a második Peeping Tom-ról:

,,Habár nem ebben az évben de lesz egy új Peeping Tom lemez is.... Jelenleg Mike és Dan the Automator elkezdett dolgozni a Crudo projekten. Mint tudjuk Patton mindig egyszerre 5-6 dolgot csinál így nehéz megmondani melyik album fog előszőr landolni a lemezboltokban. Emellett  más dolgokkal is foglalkoznia kell. Ott van például a Crank:High Voltage amit most készített el, de ugyanakkor még turnézik a Faith No More-ral is és több lemezen volt vendégzenész (pl.:Umlaut, Zu....)"

A régóta rebesgetett olasz pop slágereket feldolgozó albumról a Mondo Cane-ról:

,,Itt van Mike nagy projektje a Mondo Cane amin már több mint egy éve dolgozik. Olaszul énekel egy teljes nagyzenekar kíséretében. Már járt a stúdióban és dolgozik a lemezen, de a FNM-el való turnézás miatt kicsit tovább fog tartani. Remélem, hogy Novemberben kézhez kaphatjuk, de lehet, hogy nem."

Az eredeti interjút itt tekinthetitek meg: http://stubbadub.com/

KOMMENTELJETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Címkék: download tom no new mike faith more cane mondo fantomas rapidshare patton peeping ipecac mediafire crudo recordings

2 komment

Stolas: Book of Angels Vol. 12 (Masada Quintet + Joe Lovano)

Mr. Kapusi Viktor 2009.06.18. 23:02

 Erre a különleges 12. Book of Angels lemezre Zorn az öt legnagyobb modern és avantgard jazz zenészt választotta ki, hogy eljátszanak 9 gyönyörű dallamos Masada számot. A lemez különbözik az összes eddigi megjelent Masada albumtól. Tulajdonképpen egy gyönyörű klasszikus jazz performáció keretében hallhatjuk Zorn Masada szériájának legjavát. Mint már bizonyára tudjátok a Masada felállás bővült egy taggal méghozzá Uri Caine személyében ( Moloch: Book of Angels Vol. 6 ). A Book of Angels azaz a második Masada könyvnek az a tradíciója, hogy Zorn számait más művészek adják elő és ezért a kibővlült Masada Quintetben Zorn helyett Joe Lovano játszik saxophone-on (ráadásul tenoron). Ám mivel ez a speciális utolsó album a Book of Angels sorozatból ezért egy szám erejéig felbomlik a tradicíó és Zorn is bele fúj gyönyörű Selmer saxophone-jába és megalkotja az egyik legtökéletesebb Masada számot (melynek első percében csak a két fafúvóst halljuk györörűen, kicsit free jazzes benyomással játszani). Véleményem szerint a legszebb Zorn albumok egyike. A felállás elképesztő, várhatjuk a következő Masada könyvet a Masada Quintettől remélhetőleg sok vendégzenésszel. 

Számlista: 

 1. Haamiah
 2. Rikbiel
 3. Psisya
 4. Sartael
 5. Tashriel
 6. Rahtiel
 7. Tagriel
 8. Serakel
 9. Rigal

Letöltheteted innen: http://lix.in/-479942


Bónusz: A mezzo csatornán közvetített, nagysikerű Masada Quintet performációja (Cyro Baptista vendégzenésszel):  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: download jazz zorn lovano of 12 angels avantgarde book john joe rapidshare quintet mediafire masada stolas vol.

Szólj hozzá!

Tv Interjú John Zornnal !!!!!!!!!!!!!

Mr. Kapusi Viktor 2009.06.04. 17:37

 

 Egy Tv interjú Zornnal melyben azt ecseteli, hogy az egész élete munka ám neki nem akkora megterheltetés mivel szereti csinálni. Emellett a kiadójáról is beszél (a Tzadikról), elmondja hogyan működik, hogyan tudja fenntartani. Igen különleges videó mivel Zorn kifejezetten "szégyellős" a média és az emberek felé.                        

Címkék: download tv interjú zorn interview avantgarde john mike rapidshare tzadik patton mediafire

Szólj hozzá!

John Zorn: Alhambra Love Songs

Mr. Kapusi Viktor 2009.05.29. 15:58

Zorn eddigi legnyugisabb, legdallamosabb albuma, amit egy zongora trióra írt (Rob Burger, Greg Cohen, Ben Perowsky). A számok a San Francisco Bay területén élő nagyhatású művészeknek szólnak mint például: Vince Guaraldi, Henry Mancini, Ramsey Lewis, Mike Patton, David Lynch.

 

 

 

 

 

 

Számlista: 

 1. Mountain View (Vince Guaraldinak)
 2. Novato (Mike Pattonnak)
 3. Pacifica (Harry Smithnek)
 4. Benicia (Paul Canalesnek)
 5. Half Moon Bay (Lyn Hejiniannak)
 6. Novaga (Clint Eastwoodnak)
 7. Tamalpais (Elissa Guestnek)
 8. Larkspur (Willie Winantnak)
 9. Alhambra Blues (Mo Siegelnek)
 10. Miramar (Terry Rileynak)
 11. Tiburon (David Lynchnek)

 

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/download.php?h3dzjzwzqhg

 

Szólj hozzá!

Umlaut: Teljes Demo Album

Mr. Kapusi Viktor 2009.05.25. 17:37

Teljes album lehagyott számokkal és a már ismert számok demó verzióival.

Számlista: 

 1. Seven Years To Hell
 2. Deserve the Sleep
 3. Living the Dream
 4. Bigfoot is Real
 5. Buttons on the Shirt
 6. Weird About Money
 7. The Horrible Things We Say
 8. Atlas Face
 9. The Mistaken Power
 10. Missing the Point
 11. Dain Bramage

Letöltheted innen: http://rapidshare.com/files/233318247/umlaut_-__2009__demo.rar.html

Címkék: download demo jazz bar avantgarde rapidshare atlas umlaut kiadatlan unrealesed bungle mckinnon mediafire

Szólj hozzá!

Umlaut (A stubbadub.com jóvoltából)

Mr. Kapusi Viktor 2009.04.23. 15:12

 Bar Mckinnon régen rebesgetett mesterműve az Umlaut végre elérte Magyarországot! Ráadásul ingyen egy verseny keretében! A http://stubbadub.com ugyanis meghídetett egy versenyt ami három kérdésből állt

1. Hol él Bar Mckinnon 

2. Umlaut bandatagok nevei

3. Melyik számon dobolt Bar Mckinnon a Mr Bungle Disco Volante albumán

A helyesen válaszolók közül random kisorsoltak 3 nyertest és nekik kiküldték az albumot. És hát ezek között voltam én is. És általam most ti "hűséges" olvasóim is élvezhetitek az "új Mr Bungle"-t az Umlautot. 

Számlista: 01. Kitty Puppy

                02. Atlas Face (feat. Mike Patton)

                03. The Mistaken Power

                04. Dirty Dishes

                05. Living The Dream

                06. Bigfoot Is Real

                07. Work Truck

                08. The Horrible Things We Say

                09. Chill Pill (soy ta lahtoe)

                10. Buttons

                11. Dain Bramage

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/download.php?jtnzmjjtzwq

Címkék: download jazz letoltes face bar avantgarde mr mike rapidshare patton atlas megaupload umlaut bungle mckinnon mediafire

Szólj hozzá!

Crank: High Voltage (Original Motion Picture Soundtrack by Mike Patton)

Mr. Kapusi Viktor 2009.04.10. 11:57

Track listing

01.Kickin’ (01:32)
02.Chelios (02:34)
03.Sweet Cream (Redux) (02:35)
04.Organ Donor (02:10)
05.Chickenscratch (01:36)
06.Tourettes Romance (01:29)
07.Doc Miles (01:03)
08.El Huron (02:02)
09.Tourettes Breakdance (02:23)
10.Juice Me (01:12)
11.Hallucination (00:54)
12.Porn Strike (01:01)
13.Surgery (02:48)
14.Social Club (01:30)
15.Chocolate Theme (01:12)
16.Ball Torture (00:51)
17.Chevzilla (02:13)
18.The Hammer Drops (02:13)
19.Triad Limo (03:09)
20.Shock & Shootout (02:44)
21.Pixelvision (01:43)
22.Spring Loaded (02:16)
23.Verona (01:18)
24.Car Park Throwdown (01:39)
25.Noticias (00:15)
26.Catalina Island (01:17)
27.Supercharged (00:51)
28.Massage Parlor (01:18)
29.Full Body Tourettes (00:26)
30.Epilogue - In My Dreams (04:15)
31.Friction (00:56)
32.Epiphany (01:19)

 

Címkék: download rock soundtrack tom no mr mike faith more high tomahawk fantomas rapidshare patton crank voltage peeping bungle mediafire crudo

Szólj hozzá!

Mike Patton-t a Szigetre !!!!!!!!t

Mr. Kapusi Viktor 2009.03.24. 21:25

Nos aki szeretné Mr. Patton-t a szigeten látni annak nincs más dolga mint hogy rákattint erre itt , és beírja Patton összes együttesét plussz amit szeretne. A Faith No More-ra nagy esély van mivel most álltak össze és pont Európában turnéznak de mivel én nem vagyok egy nagy FNM rajongó ezért írjatok más együtteseket is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(ne felejtsétek el véglegesíteni a kívánságlistátokat !)

1 komment

Filmworks XXIII: El General

Mr. Kapusi Viktor 2009.03.07. 13:55

John Zorn immáron 50 filmzenét készített és mindegyikben egy újabb arcát mutatta meg. 2008 ban egyszerre négy Filmworks albumon dolgozott (XIX, XX, XXI, XXII) és a Crucible-on amikor Marc Ribot informálta hogy legjobb barátja Natalia Almada dokumentum filméhez Zorn zenéjét szeretné. A film Natalia ük-nagyapjáról szól Plutarco Elias Calles-ről a mexikói diktátorról aki a Maximato és a Cristero háború alatt uralkodott. Marc Ribot (elektromos és akusztikus gitár) mindenképpen részt akart venni a lemez elkészítésében lévén, hogy közeli barátjának készíti tehát adott volt egy gitáros és mivel a mexikói zene egyik alap hangszere a marimba ezért Zorn másik közeli barátja Kenny Wollesen (Marimba, Vibraphone, Dob) , Rob Burger (Filmworks XIX zongoristája) és Greg Cohen (Bass) is csatlakozott. Zorn annyi számot írt ami elég lett volna két filmnek is . (A lemaradt számok közül a legjobbakkal a hamarosan megjelenő Alhambra Love Songs nevű albumon fogunk találkozni.) Mikor elkészült az összes szám, Zorn irt egy levelet Natalia-nak melyben azt közli, hogy most fogják felvenni a számokat és minden szám meg van írva nagyon szép lett, de teljesen más mint amit eredetileg a rendező akart és valószínüleg nem jó embert választott erre. Ennek ellenére szerinte tökéletesen passzol a zene filmjéhez. A zene sokkal szinesebb és drámaibb lett mint amilyenre tervezték és szerinte ez lenne a tökéletes a filmhez ennek ellenére ez Natalia "gyermeke" tehát döntse el, hogy mehetnek e  studióba felvenni az anyagot vagy inkább keres valaki mást. Natalia végül egy szóval válaszolt: Adelante ! ; )

Számlista: 

 1. Los Cristeros
 2. El General
 3. Besos De Sangre
 4. Maximato
 5. Soviet Mexico
 6. Lagrimas Para Ti
 7. Mala Suerte
 8. Exilio
 9. Recuerdos
 10. Besos De Sangre (Piano Trio)
 11. Exactamente Eso

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/download.php?rykmmmz1n00

Címkék: download jazz letöltés zorn el piano mexico cohen john general burger marc rob kenny marimba greg ribot wollesen filmworks xxiii

Szólj hozzá!

Umlaut (Bar Mckinnon-Mr Bungle idézés)

Mr. Kapusi Viktor 2009.03.04. 22:32

Az Ausztrál Bar Mckinnont a Mr Bungle és a Secret Chiefs 3 tagjaként ismerhetjük. Az Umlaut pedig az ő rajzfimes, pop-os, filmzenés (Burt Bacharach által inspirált) Jazzes katyvasza azaz a most alakult  bandája. Az albumon egy szám erejéig Patton is megjelenik (igen énekel rajta nem csak rikácsol) a szám címe egyébként Atlas Face és itt meg is tekinthetitek élőben:  

 Az első album elvileg már megjelent és kapni lehet Ausztráliában de hogy nálunk mikor fog megjelenni az jó kérdés. Én viszont Ausztrál zenebolond ismerőseimtől meg még innen onnan összegyűjtöttem egy pár számot az albumról plusz demókat amiket itt letölhettek: http://www.mediafire.com/download.php?2jmyznaktyo

További információkért látogassátok meg a myspace oldalukat: http://www.myspace.com/umlautbarmckinnon

Címkék: jazz disco new york bar mr jam secret trevor trey dunn kiadatlan unrealesed bungle volante coldsore spruance mckinnon

Szólj hozzá!

Crank 2: High Voltage (Soundtrack by Mike Patton)

Mr. Kapusi Viktor 2009.03.01. 21:53

Mike Patton most készítette el első nagy mozifilmes "major motion film" soundtrack lemezét. Igaz az albumon halhatóak lesznek más előadóktól is számok (pl:Linkin Park...stb.) de nagyját Patton csinálja.. A Film Április 17-én kerül bemutatásra. Több infóért :http://www.myspace.com/cranksoundtrack

 

Szólj hozzá!

Buck Jam Tonic (Painkiller+funk)

Mr. Kapusi Viktor 2009.03.01. 00:00

A Buck Jam Tonic egy dupla lemez, amelyen a Painkiller egy "elfunkysítottabb" lájtabb verzióját halhatjuk a felállás kb. ugyanaz mint a Painkillerben azzal a különbséggel, hogy itt Tatsuya Nakamura dobol. Az album 2003-ban jött ki a Japán Wilddisc kiadónál az album első fele a Tokiói mix-et tartalmazza a másik pedig a New York-it.

Első album: Tokiói mix

 

 • "Old Dragon" - 4:53
 • "Lobo" - 7:18
 • "Matagi" - 5:39
 • "Toccata for Coyote" - 10:20
 • "Nu" - 4:53

 

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/?sharekey=0960a7f7d53a27924012e8015643d9c8f1471a6ba8bd50bc

 Második album: New York-i mix

 1. "Tzu" - 23:29
 2. "Second Sight" - 28:37
 3. "Panepha" - 15:39
 4.  
   
   
   
   
   
  Letöltheted innen: 
  http://www.mediafire.com/?sharekey=0960a7f7d53a279291b20cc0d07ba4d2db138b67c4d97dc2

Címkék: jazz hardcore zorn new york tokio john jam tonic laswell painkiller

Szólj hozzá!

Mr. Bungle: Coldsore és Spy ( nem a Secret Song ! )

Mr. Kapusi Viktor 2009.02.01. 18:22

 Két elérhetetlen szám melyek lemaradtak a Disco Volante lemezről !!!!!+!

Először egy Kanadai ismerősömtől hallottam, hogy létezik két kiadatlan szám a Disco Volante-ről, de azt mondta lehetetlen megszerezni. Körülbelül egy hónapig nyomoztam mire kaptam egy nevet akinek meg vannak a számok. Fél éven keresztül szinte minden héten küldtem neki egy levelet, hogy ha tudja küldje át a számokat. És csodák-csodájára Jan. 10-ére (akkor volt a szülinapom !!!!) megkaptam a számokat. Nem szeretnék sokat elmondani a két track-ról (hagy legyen meglepi) de annyit elárulhatok, hogy senkinek sem fog csalódást okozni. 

Azóta megszereztem az emberünk msn címét és kiderült, hogy van még egy különlegessége mégpedig a Squeeze Me Macaroni címü szám lelassítva, Disco Volante hangzásban (majd megpróbálom ezt is megszerezni nektek). Azt is megtudtam, hogy a számokat Trey Spruance testvérétől szerezte, de már találkozott magával Trey-el is!!!!!! (hát nem elképeztő!!!)

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/download.php?1xzrhkzkzdy

Címkék: disco bar avantgarde mr mike song spy secret trevor patton trey dunn kiadatlan unrealesed bungle volante coldsore spruance mckinnon

4 komment

A közeljövőben

Mr. Kapusi Viktor 2009.01.22. 19:32

A 2009-re tervezett cikkekből egy kis ízelítő :

1. Mr.Bungle- 3 nagyon ritka kiadatlan szám a disco volante-ről (Spy, Coldsore, Squeeze me macaroni)

2. Buck Jam Tonic újra, most Tokyo-i mixel együtt

3. Project (Greg Pattilo, Eric Stephenson,Peter Seymour)

4. John Zorn: Filmworks XXIII: El General

5. Bar Mckinnon (Mr. Bungle): Umlaut (http://www.myspace.com/umlautbarmckinnon)

6. John Zorn: Alhambra Love Songs

7. Mike Patton: Mondo Cane

8. Mike Patton: új Fantomas Electric

9. John Zorn: Book of Angles 12

10. Mike Patton: Crudo

 

Szólj hozzá!

Zorn John Coltrane-t játszik

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.15. 21:40

 

Egy hihetetlen improvizatív és free jazzes feldolgozása John Coltrane Spiritual című 18 perces számának ,Zorn előadásában. 

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/?5gzizrqxxmj

7 komment

John Zorn-radio hour (BBC Radio Documentary)

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.15. 17:46

Egy órányi interjú és hanganyag a BBC rádió - Jazz files sorozata keretében. Az albumon rengeteg új információt halhatunk Zorn pályafutásáról és sok ismeretlen, kiadatlan Zorn jammet, improvizációt és számot halhatunk (Pl.: Thelonius Monkot játszani is halhatjuk a mestert) . Az albumban nem csak Zornnal hanem más zenészekkel is készült interjú zornról. A John Zorn BBC rádió dokumentumokhoz mellékeltem egy Tzadik Rádió órát és egy rádió adást ahol Zorn a kedvenc előadóitól halhatunk számokat (igazán érdekesek a zenék amik inspirálták.) is. Jó szórakozást (és kommenteljetek, hogy milyen volt.)!

Letöltheted innen: part1: http://www.mediafire.com/download.php?jnktinynhnm

 part 2: http://www.mediafire.com/?mrnnz1m5mnl

John Zorn plays his favourite records: http://www.mediafire.com/?tyh02kcwgwm

Tzadik Radio Hour: http://www.mediafire.com/?iryx2azf0e0

Címkék: jazz bbc radio zorn big avantgarde john jam kiadatlan unrealesed gundown

3 komment

Pattonbá és a Zu Budapesti zavarkeltése (a38 koncert)

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.14. 21:22

 

 Amikor híre ment hogy Mike Patton tiszteletét teszi nálunk, az embernek két választása akadt: vagy türelmesen kivárt „hiszem ha látom” alapon, itt többek között a tavalyi, Mokka Cukában meghirdetett Peeping Tom koncertre gondolva, vagy már rögtön harcba szállt a jegyekért, melyek következtében napokon belül lehetetlenné vált az internetes jegyfoglalás az A38-ra.


Innen már igen csekély agymunkával is kiszámolható, hogy teltház volt, bár őszintén kétlem, hogy bárki az ellenkezőjére számított. Főleg, mivel olyan előadóról van szó, akire sokan (értsd: a közönség cirka 90%-a) egész életükben vártak, akkor is ha már volt szerencséjük látni valamelyik formációjával itt vagy ott, és legutóbb nem feltétlenül éppen az 1997-es budapesti Faith No More-on. De ott is.

Mike PattonA koncertkezdés kilencre volt meghirdetve, de mivel még tízkor is bebocsátásra vártunk a hajó bejáratánál, sejteni lehetett, hogy valami gellert kapott. A tömegben állva ekkor azt latolgattuk, hogy nem mondja-e le uccsó pillanatban a koncertet, ehelyett azonban új elemmel bővült Pattonnak tulajdonított, kisebb tömegeket megosztó cselekedetek listája: üdítő színfoltként felkerült az előbanda kitaszítása a napirendi pontok közé. Az említett előzenekar egyébként a Pándi-Keszei-Halmos-Prell formáció lett volna, de állítólag Patton leszavazta őket. Ha valóban így történt, úgy az egy megvalósult rémálom lehetett Pándiéknak (és őszintén, melyik zenésznek ne lenne az) de nyilván nem fogjuk tudni az igazi okokat kiszűrni a napvilágot látó variációk közül.

Várakozás közben azzal mulatattuk magunkat, hogy a felbukkanó NINTool, és Dillinger Escape Plan pólókat számolgattuk a tömegben, hogy kétségünk ne maradjon afelől, tényleg mindenki eljött, akinek a név mond valamit (és kapott jegyet), beleértve persze magyar zenei világ néhány jeles és jeltelen képviselőjét. Egyébként sanszos, hogy az illendőségből a flyerre is rápakolt Zu Bandről senki az égadta világon nem tudott semmit, természetesen mélységes tisztelet a kivételnek. Szerencsére rövid tudakozódás és hallgatózás után kiderült, hogy azért vannak szép számmal, akiknek többet mond a Fantomas Luis de Funés-nél, és itt-ott már elhangzottak a Mr. BungleTomahawk és Peeping Tom nevek is.

Patton-arcElőzenekar nem lévén, egy DJ szórakoztatta a közönséget, egyébként baromi jó zenékkel, de az intelligens magyar attitűd az ismételt „Hagyd abba!” és „Húzzál el!” bekiabálásokban nyilvánult meg. Láthatólag akadnak még a föld színén olyanok, akik meg van győződve arról, hogy a main act-et igazából kordonokkal tartják vissza, nehogy az előzenekar műsora alatt a színpadra rohanjon, mert a szemét kezdők meg akarják akadályozni őket egy 2 órás műsor lenyomásában. De komolyan.

Jacopo Battaglia (dobok), Massimo Pupillo (basszgitár) és Luca T Mai (szaxofon) alkotta Zu színpadra vonulása persze irtózatos ováció közepette történt, amit csak az múlt felül, ahogy Patton a szám közepén végre kiemelkedett a színpad közepén gondosan elhelyezett pult mögül, és a tőle elvárt megszállott módon hozta a formáját. Egy pillanatra sem állt meg, és rengetegszer a pult mögé lekuporodva, vagy a színpadon a háttérben maradva énekelt, üvöltött és machinált a hangokkal.

Jacopo BattagliaAz első negyedórában az arcokról igen vegyes érzelmeket lehetett leolvasni, a „Baszd meg, ez nem Faith No More!”-tól kezdve, áhitaton, sokkon, örömön keresztül sok mindent, amit kétségkívül egy ember megjelenése váltott ki, aki ezenközben gyakorlott „szarok rátok” hozzáállással kezelte le a „Mike Patton az akváriumban” effektust. Mindezt látható és meglepő jókedvvel, vidáman, bár elég volt egyszer felhúznia magát azon, hogy nincs rendesen hangosítva a mikorofonja, rögtön levágta az ember, hogy miért is van oly’ rettegett rocksztárként számontartva. A közönséggel való kapcsolattartás az est folyamán persze minden szemkontaktust nélkülözött, amiben nincs is semmi meglepő, de azért voltak, akik panaszkodtak erre. Viszont imáink meghallgatásra találtak és csodák-csodájára nem voltak „Faith No More” és „Easy” bekiabálások, de úgy tűnik, Patton is túl van már azon, hogy ilyen nüanszokat közönségre hugyálással toroljon meg, bár talán jobb, hogy nem tették próbára. Sőt, ketten-hárman egyenesen a színpadon ülték végig a koncertet, és kellemes meglepetésként semmiféle atrocitás nem érte őket roadok, szekusok, vagy bandatagok részéről.

Mike Patton in actionA hangosítás alkalmanként hagyott némi kívánnivalót maga után, ami azért kár, mert egy ilyen produkció még így is zseniálisnak jön át, de azért mindenki vágyik arra, hogy a hang úgy rendesen, istenigazából levigye a fejét. A Zuzenészei elképesztőek, az egész koncert olyan improvizációk sorozata volt, hogy az ember nem is tudott mást tenni, csak lenyűgözve figyelt és próbált felkészülni a még rá váró meglepetésekre. Mint például, hogy percekre megfeledkezzen arról, hogy Patton is ott ólálkodik a színpadon, mert olyan basszeros-dobos összjátékot hallhat-láthat, amilyet csak nagyon ritkán a hasonló noise-koncepciójú bandák koncertjein.

Kb. fél 12-re már egy abszolút lenyűgözött embergyülekezet ragadt a hajón, és kicsit mindenki úgy érezte, hogy átment rajta egy instrumentális úthenger, vagy lecövekelték egy hangorkán kellős közepén. A levonulás után a meglepetéseknek viszont nem volt vége, mert nemhogy visszajöttek, de Battaglia és Pupillo külön összjátékkal tette fel a pontot az i-re.Battaglia egy cintányért dobolt körbe először a magukon a dobokon, majd a basszeros lábánál a földön, végül pedig már a basszgitár nyakát verte, mialatt persze Pupillo sem tétlenkedett. Ezen a ponton már a közönség tetemes hányada mérlegelte az egy-egy közelebb eső koncerthelyszínen való felbukkanás lehetőségét.

Massimo PupilloBár második ráadás nem volt, újabb meglepetésként a négyes visszatért egy külön meghajlás erejéig, mely persze nem nélkülözött Patton-féle ironikus arckifejezéseket és megmozdulásokat, mint a beszámolás az egyszerre való meghajláshoz. Azért nem egy „thank you” is elhangzott, meg persze a „forca Italia”, amiből csak következtethetünk, hogyPatton elégedett volt második hazája románokkal játszott döntetlenjével. Az igazán hard-core arcok pedig még maradtak jó fél-egy órát, és nézték, ahogy a Zu tagjai Pattonnal együtt lecuccolnak. Néhány vállalkozó szellemű egyén megpróbált közelebb jutni (azaz rávetődni) és autogrammért kuncsorogni, esetleg bekúszni a backstage-be, de a többséget az is kielégítette, hogy egy ilyen koncert után a sörét kortyolgatva csak néz ki a fejéből, saját szerencséjén elképedve.

Letölteni innen: http://rapidshare.com/files/124382936/MikePattonandZUBudapest.rar.html

1 komment

Painkiller karácsony alkalmából előrehozva

Mr. Kapusi Viktor 2008.12.14. 17:46

 Mivel karácsonyra a Painkiller Collected Works-öt fogom kapni és mert kérték hogy rakjam föl nesztek itt van! És még mellékeltem két extra albumot a Buck Jam Tonic-ot ami egy lájv felvéltel nagyjából Painkiller felállásal (Mick Harris helyett Tatsuya Yoshida dobol) és a Rituals: Live in Japan-t amit kihagytak a box setből (hogy rohadnának meg). A collective works 4 cd-t tartalmaz az első két stúdió album összevonva található az 1-es lemezen, az execution ground a 2-esen, az execution ground ambient változata a 3-ason és egy osakai lájv felvétel van a 4-esen.


Letölteni innen:

Painkiller: Guts of a Virgin (1991)
http://www.mediafire.com/?fn2iybpcv4u

 

 

 

 

 

 

 


Painkiller: Buried Secrets (1992)
http://www.mediafire.com/?bvtettynfzb

 

 

 

 

 

 

 


Painkiller: Execution Ground (1994)
                                                        Disc 1- http://www.mediafire.com/?64xwgbeds9j
Disc 2(ambient) - http://www.mediafire.com/?0vyjxnwbd90

 

 

 

 

 

 

 


Painkiller: Live in Osaka (1995)
                                                           Disc 1 - http://www.mediafire.com/?6fc99ziujln
Disc 2 - 
http://www.mediafire.com/?694g0yjmge4

 

 

 

 

 

 


+ Bónusz Painkiller: Rituals: Live in Japan (1993)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 


 

Címkék: zorn bill john mick jam harris buck tonic laswell painkiller

5 komment