HTML

Avant-garde zenék

John Zorn, Mike Patton, Kaada, Bill Laswell,Merzbow, Mr Bungle, ismerős nevek? Ha igen akkor mindenképpen gyere fel a blogra mert itt megoszthatod véleményed kedvenc zenészeidről.

Stolas: Book of Angels Vol. 12 (Masada Quintet + Joe Lovano)

Mr. Kapusi Viktor 2009.06.18. 23:02

 Erre a különleges 12. Book of Angels lemezre Zorn az öt legnagyobb modern és avantgard jazz zenészt választotta ki, hogy eljátszanak 9 gyönyörű dallamos Masada számot. A lemez különbözik az összes eddigi megjelent Masada albumtól. Tulajdonképpen egy gyönyörű klasszikus jazz performáció keretében hallhatjuk Zorn Masada szériájának legjavát. Mint már bizonyára tudjátok a Masada felállás bővült egy taggal méghozzá Uri Caine személyében ( Moloch: Book of Angels Vol. 6 ). A Book of Angels azaz a második Masada könyvnek az a tradíciója, hogy Zorn számait más művészek adják elő és ezért a kibővlült Masada Quintetben Zorn helyett Joe Lovano játszik saxophone-on (ráadásul tenoron). Ám mivel ez a speciális utolsó album a Book of Angels sorozatból ezért egy szám erejéig felbomlik a tradicíó és Zorn is bele fúj gyönyörű Selmer saxophone-jába és megalkotja az egyik legtökéletesebb Masada számot (melynek első percében csak a két fafúvóst halljuk györörűen, kicsit free jazzes benyomással játszani). Véleményem szerint a legszebb Zorn albumok egyike. A felállás elképesztő, várhatjuk a következő Masada könyvet a Masada Quintettől remélhetőleg sok vendégzenésszel. 

Számlista: 

  1. Haamiah
  2. Rikbiel
  3. Psisya
  4. Sartael
  5. Tashriel
  6. Rahtiel
  7. Tagriel
  8. Serakel
  9. Rigal

Letöltheteted innen: http://lix.in/-479942


Bónusz: A mezzo csatornán közvetített, nagysikerű Masada Quintet performációja (Cyro Baptista vendégzenésszel):  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: download jazz zorn lovano of 12 angels avantgarde book john joe rapidshare quintet mediafire masada stolas vol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avant.blog.hu/api/trackback/id/tr661194393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása