HTML

Avant-garde zenék

John Zorn, Mike Patton, Kaada, Bill Laswell,Merzbow, Mr Bungle, ismerős nevek? Ha igen akkor mindenképpen gyere fel a blogra mert itt megoszthatod véleményed kedvenc zenészeidről.

Filmworks XXIII: El General

Mr. Kapusi Viktor 2009.03.07. 13:55

John Zorn immáron 50 filmzenét készített és mindegyikben egy újabb arcát mutatta meg. 2008 ban egyszerre négy Filmworks albumon dolgozott (XIX, XX, XXI, XXII) és a Crucible-on amikor Marc Ribot informálta hogy legjobb barátja Natalia Almada dokumentum filméhez Zorn zenéjét szeretné. A film Natalia ük-nagyapjáról szól Plutarco Elias Calles-ről a mexikói diktátorról aki a Maximato és a Cristero háború alatt uralkodott. Marc Ribot (elektromos és akusztikus gitár) mindenképpen részt akart venni a lemez elkészítésében lévén, hogy közeli barátjának készíti tehát adott volt egy gitáros és mivel a mexikói zene egyik alap hangszere a marimba ezért Zorn másik közeli barátja Kenny Wollesen (Marimba, Vibraphone, Dob) , Rob Burger (Filmworks XIX zongoristája) és Greg Cohen (Bass) is csatlakozott. Zorn annyi számot írt ami elég lett volna két filmnek is . (A lemaradt számok közül a legjobbakkal a hamarosan megjelenő Alhambra Love Songs nevű albumon fogunk találkozni.) Mikor elkészült az összes szám, Zorn irt egy levelet Natalia-nak melyben azt közli, hogy most fogják felvenni a számokat és minden szám meg van írva nagyon szép lett, de teljesen más mint amit eredetileg a rendező akart és valószínüleg nem jó embert választott erre. Ennek ellenére szerinte tökéletesen passzol a zene filmjéhez. A zene sokkal szinesebb és drámaibb lett mint amilyenre tervezték és szerinte ez lenne a tökéletes a filmhez ennek ellenére ez Natalia "gyermeke" tehát döntse el, hogy mehetnek e  studióba felvenni az anyagot vagy inkább keres valaki mást. Natalia végül egy szóval válaszolt: Adelante ! ; )

Számlista: 

  1. Los Cristeros
  2. El General
  3. Besos De Sangre
  4. Maximato
  5. Soviet Mexico
  6. Lagrimas Para Ti
  7. Mala Suerte
  8. Exilio
  9. Recuerdos
  10. Besos De Sangre (Piano Trio)
  11. Exactamente Eso

Letöltheted innen: http://www.mediafire.com/download.php?rykmmmz1n00

Címkék: download jazz letöltés zorn el piano mexico cohen john general burger marc rob kenny marimba greg ribot wollesen filmworks xxiii

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avant.blog.hu/api/trackback/id/tr39987305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása